Zillion Exedra

Onderstaande foto geeft een goed beeld van het interieur van de Exedra-zaal. Al staat hier zeker niet alles op. Ook aanwezig waren bedden (?!), de voorkant van een Cadillac, cybercafé-meubels, ...

Exedra room tour

Zaal Exedra was niet zomaar één van de zalen in Zillion, maar was eigenlijk een discotheek binnen een discotheek. De zaal was 26 m op 10 m en daarmee quasi even groot dan de standaard discotheek in die tijd. De zaal werd door de bezoekers ook wel “de kelder” genoemd. De eigenlijke kelder lag vlak naast Exedra, maar de zaal zelf lag wel een dikke meter onder het vloeroppervlak. In feite ideaal dus om als zwembad/sauna-ruimte te gebruiken zoals op het origineel Zillion-plan vermeld stond.

 

 

Exedra had een eigen bar, een eigen logo en een eigen stijl van balustrades. In feite was de naam afkomstig van een club uit Halle van Roger Kerremans, de zaakvoerder van Techno Construct. Typerend aan Exedra was ook de muurschildering van het Zillion-logo. De lichtinstallatie bestond uit 6 driehoekige truss-constructies waaraan vooral PAR’s hingen. Elke truss kon individueel bewegen.

De muziek die hier gespeeld werd, was geen trance zoals in de main room, maar vooral house en andere commerciële muziek. Geluidsoverlast zal er zeker niet geweest zijn, want de muren waren langs de kant van de parking op hun dikst.

 

 

Weetje … het allerlaatste feestje in het Zillion-gebouw was een “white party” in deze zaal. Toen het gebouw afgebroken werd, was Exedra de eerste zaal waarlangs je het gebouw makkelijk binnen kon. De witte doeken hingen er nog aan het plafond, de balustrades waren nog omwikkeld met witte doeken en plastiek bloemen. Zeer spooky …