Frank Verstraeten


Frank Verstraeten opende op 28-jarige leeftijd Zillion. Het was zijn levensdroom een discotheek te openen. Zonder het te beseffen, opende hij een legende. Zelf stond Frank ook geregeld achter de draaitafels in zijn discotheek onder zijn dj-naam "dj fou". Maar hij was niet alleen zaakvoerder, dj en bezieler van Zillion. Hij dacht ook (mee) de technische installaties uit en was de man achter de ideeën.

DJs


Vaste resident dj's in Zillion waren onder andere Sven Lanvin, Mario, Tom Leclercq, Alain Faber en Dave Lambert. Maar ook heel wat andere dj's en nieuwe talenten kregen de kans om in één van de vele rooms van Zillion te draaien.

Dansers Dansers


Heel wat dansers, danseressen en striptease-artiesten waren wekelijks te gast in Zillion. De 2 markantste figuren die onlosmakelijk verbonden waren aan Zillion, waren de danser Clift en travestiet Miss Bambi. Zij gaven wekelijks het beste van zichzelf en zijn in ons collectief geheugen gebrand.

Roger


Roger Kerremans is de bezieler van Techno Construct. In de jaren '90, maar ook nu nog, bouwde hij talloze infrastructuren voor moderne discotheken. Zo zijn Zillion, Kokorico, Vernissage en Umani van zijn hand. Roger had vroeger een discobar en zo leerde hij Frank kennen. Wat Frank allemaal uit zijn eigen lichtinstallatie haalde aan effecten, zoiets had Roger nog nooit gezien! Een succesvolle samenwerking was geboren toen Frank en Roger samen de inrichting van Zillion bedachten.

Zillionairs


Met duizenden waren ze, de Zillionairs. Van over heel België en Nederland kwamen muziek- en discotheekliefhebbers naar Antwerpen om Zillion te bezoeken.

Fans


De afbraak van het Zillion-gebouw verenigde fans van overal die op expeditie trokken naar de "heilige tempel". Ikzelf werd dj mede dankzij het Zillion-tijdperk en richtte deze website op. Samen met andere Zillionairs begonnen we oude foto's te zoeken, doorzochten we de Antwerpse stadsarchieven, bezochten we het pand meermaals (Bart werd wereldrecordhouder Zillion-expedities) en haalden samen herinneringen op. Bedankt alvast, Michiel, Pieter-Jan, Wim, Eddy, Bart, Bram, Rudiger, Werner, Tine, Nils, Marvin, ... Together, we keep the legend (a)live!

Zillionairs united

Wij zijn op zoek naar originele foto's, VHS-opnames, opgenomen livesets, anekdotes, ... kortom alles wat met Zillion te maken heeft.

Mail ons: info [at] zillion-memories [dot] be

(wordt niet weergegeven)

Nancy Schuitevoerder: Wat een fijne periode was dat toen toch hé :) Ik ben op zoek naar een paar 'history' foto's :) Ik was danseres bij Fabio Ponente en was aanwezig bij een kapperswedstrijd in Zillion. Dit was met sponsor Nivea? Ik denk rond de '00. Ik zou graag even terugkijken naar die periode, waar facebook en dergelijke nog niet op volle toeren draaide :( Heeft iemand toevallig foto's van die avond? Mercikes :)
(2022-08-06)

Steven: Paul of iemand anders, kan ik nog ergens die dvd van live @ zillion de erotische film bemachtigen ?
(2022-07-01)

Linda Van Aerschot: Heb mooie jaren in Zillion beleefd. Het was elke week af. Denk er vaak aan terug en luister dan ook muziek van toen. Voor mij was het de beste discotheek die ik heb gekend, geen enkele andere kon dit evenaren. Het waren mooie tijden, de sfeer was top. Beste discotheek ever voor mij. Spijtig dat dit niet is kunnen blijven bestaan. De Zillion forever♥?
(2022-06-26)

Paul: Beste, Ik heb hier thuis nog een VHS live at Zillion..erotische film
(2022-06-04)

Erik: Ik zoek ook fotos van de zillion inclusief videomateriaal. Op internet is een beperkt aantal te vinden maar misschien heeft er iemand meer materiaal. Ook zoek ik een item wat er in de Zillion heeft gehangen cq gelegen. Al is het maar een bierviltje. Ik kwam er vaak tussen 1998 en 2000. Enorm van genoten. De muziek, de sfeer , alles was top. Muziek, de Zillionsound luister ik nog steeds vaak. Ondertussen bijna 47 jaar maar enorm heimwee naar die tijd.
(2022-01-22)

Gauthier: Een mega site hebben jullie hier. Als Zillion fan, heb ik net meegedaan aan de opnames van de film "Zillion" die zal uitkomen in het najaar 2022. Deze unieke kans om mee te doen aan de film, samen met oude en nieuwe zillion vrienden deed ons allemaal die sfeer van vroeger herbeleven. keep the legend alive, thanks Frank.
(2021-11-10)

Lily: Op de website: https:// www.privenieuws.com staat 12 delig dossier over Frank Verstraeten en de Zillion. Alle ins en outs komen aan bod. Informatie die nooit eerder bekent was voor het grote publiek. Veel leesgenot.
(2021-08-31)

Johan the Zillion Fan: Frank @ 24 okt 2020 -> https://www.youtube.com/watch?v=6ol5B7rFHLY
(2020-12-06)

Francis van Mechelen aka Cisco Kid: Hey Zillionairs, voor diegenen die mij niet kennen, ik ben Cisco van Cisco Kid, de ambi house band uit de begin jaren 2000, wij traden op zowat elke Kanaal2 Topradio On Air Party op in de Zillion, maar we draaiden daar ook inze video clip van onze hit Pizzaman dat op het Bonzai label verscheen. Ja kan deze clip zien op YouTube als Cisco Kid - Pizzaman (original) de stukken onder water zijn allemaal in Frank zijn zwembad boven in de Zillion opgenomen onder water met twee naakte danseressen die ook altijd op de Zundays feestjes optraden met hete act. Zo leerden we de Frank en den Dennis Black Magic goed kennen, en uiteraard ook Brigitta Callens de toenmalige vriendin van de Frank. Vanaf daar kan ik een biek schrijven iver wat we Backstage allemaal meemaakten, maar uit respect voor de mannen gaan we dat niet doen. Ga eens kijken naar de clip die van in Frank zijn slaapkamer werd gefilmd, omdat zijn raam uitkeek onder water in zijn dak zwembad !! The good old days !!
(2020-10-10)

Mayk: voor de liefhebbers, heb ik de zillion quake 3 map op het internet archive gezet. Het is een stuk geschiedenis dat bewaard moet blijven :-) https://archive.org/details/zillion-quake-3-level
(2020-09-30)

Rob: So happy I found your site. I have so many good memories from Zillion! Greetings from Texas!
(2020-09-23)

Steven Loyens: Hallo, Ik heb hier nog een cassette (The Magic Ride) liggen dat ooit bij een cd zat. Als jullie het willen hebben vraag ik enkel een MP3 file van dit cassette nadien als wederdienst om te kunnen toevoegen aan mijn MP3 collectie voor in de wagen. Alvast veel dank en houd de zillion spirit alive! Steven Loyens
(2020-08-30)

Li & Rio: Zojuist deze site ontdekt en helemaal top. Waren bijna ieder weekend van de partij en keken er heel de week naar uit. Werken was maar een bijkomstigheid, het weekend dat was het in de Zillion. Hebben heel veel clubs in Europa bezocht maar konden hier niet aan tippen. Zijn nu de vijftig gepasseerd maar Frank we zullen jou en de Zillion nooit vergeten. Thnx
(2020-08-26)

Jw: Gaaf ik was er vaak en krijg kippenvel en tranen als ik naam Zillion hoor en de fotos van de sloop zie. Wat een tent was dat. The best ever.
(2020-07-12)

Michael: Heeft iemand de film van DBM ? Live at zillion ?
(2020-06-03)

Greg: Ik zal de Zillion nooit vergeten... :( wat een tijd Frank dank je voor alles... memoriezzzzz
(2020-05-29)

Claudio. Todde: HEB. LEREN. KENNEN. MATTEO. SIMONI. VIA. ZIJN. PAPA. EN. FRANS. BILLEN. OP. HASSELT. AWARDS. BEN. MEDEWERKER. VAN. FRANS. BILLEN. HEB. OOK. MATTEO. 2. Originale. Lidkaarten. Van. Zillion. Gegeven. Voor. Deze. Niewe. Film. Gewoon. En. Vip. Kaart. Voor. ZONDAG. Heb. Ook. Heel. Lang. Voor. Amusamentstudios. Gewerkt. Eerst. Edelfiguratie. Daarna. Gastacteur. Bijna. 10. Jaar. Zou. Ook. Graag. In. Zillion. Mee Mogen. Spelen. In. Afwachting. Antwoord. Alvast. Bedankt. CLAUDIO. TODDE
(2020-02-28)

Bart: Ik hoop alsnog op een nieuwe show in het sportpaleis in 2020. Voor mij blijft aquaplex -- brightness de ultieme zillionplaat
(2020-01-04)

YveZ: 20 geleden werd ik nu al zenuwachtig om vanavond te vertrekken...
(2019-12-31)

Mae-Lena: :-D - anekdotes … Wat een tijd!
(2019-12-26)

Cools Johan: Reactie voor polo op jocoo1964@gmail.com
(2019-09-29)

Cools Johan: Heb een polo van de Zillion blauw/orang in perfecte staat hoeveel geef je ervoor???
(2019-09-29)

Steven: Kwam dit vandaag toevallig tegen https://www.2dehands.be/verzamelen/merken-reclame/sleutelhangers/zillion-merchandise-482171858.html
(2019-02-02)

Ronald: Wij hebben een aantal jaar alle video opnames gemaakt,was een super tijd.Ik heb nog heel veel beeld materiaal maar ga niks vrijgeven zonder Frank zijn toestemming.De beelden zijn de eigendom van hem. Maar oh boy wat een archief. Frank laat maar weten als je de beelden wil hebben.
(2019-01-13)

walther schillemans: Ik was gekend als TubBizar en was vaak in de zillion te vinden en naderhand op MFMPP feestjes. Zillion was de max. Veel clubs gezien maar club zillion steeg er ver boven uit :D
(2018-08-05)

Michel sluijs: Zojuist ( 21-7-2018) langs de jan van gentstraat 4 gereden. Er wordt flink gebouwd. Als je er nu langs rijdt is het gebouw ernaast nog de enige herinnering. En naar achterom ligt de klinkerweg er nog. Dat zijn zo’n beelden die je nooit meer vergeet.
(2018-07-21)

Francis Balemans: Niemand zal het ooit geloven dat Zillion een total concept was... We hebben er enorm veel mooie tijden beleefd! Dat pakt ons niemand meer af Verstraeten... We blijven vechten voor een nieuwe super dancing waar veiligheid centraal staat in deze nieuwe wereld! Breepark Breda zou de perfecte locatie zijn voor een nieuwe uitgaans bunker... Breepark liet vandaag weten dat zij druk zijn met de aanvragen binnen de organisatie Breepark Breda.. Spannende tijd voor het Zillion concept in Nederland.. Mooiste kinderen dromen zijn echt uit gekomen...
(2018-06-05)

Dave: oude video gevonden ergens op het web , stond zelf niet op youtube.. weet niet of iemand hier deze al gezien had! :) Enjoy http://www.dailymotion.com/video/xcnk6
(2018-04-22)

Arnoud: hoe heette dat nummer ook al weer waar men de grote fan steds sneller op liet draaien ( soort intro )
(2018-01-21)

wildbooster: Bij de dansers ontrbreekt nog de belangrijke PACO dat is de man die op de foto's staat met de bril. hij zorgde voor de dansshows met specialeffect en kostuums
(2017-04-10)

Guy Bogaerts: Saskia, interessant , top :)
(2017-04-02)

Saskia: @Guy Bogaerts: Er is hooop, kijk maar :) http://www.proximustv.be/nl/nieuws/artikel/1736743/robin-pront-wil-film-over-antwerpse-dancing-zillion-maken
(2017-03-30)

Guy Bogaerts: Eigenlijk zou er eens een film moeten gemaakt worden over 5 jaar zillion ???????? Sowieso ne kaskraker.
(2017-03-29)

Wim: Geen paniek dames en heren, de coverfoto van de DVD is offline gehaald! Dat dit 15 jaar na datum nog zo gevoelig ligt ...
(2017-03-06)

Domineesje: Carina... duidelijk was ik al over die movie.haal geen oude koeien,(hoe zeggen ze dat).. en idd zillion4ever.be... en houdt zeker dien dbm buiten...
(2017-03-06)

Domineesje: Checkt eens eerst je info
(2017-03-06)

Jef: Vooral de bukkake parties waren super tof in de Zillion!
(2017-03-05)

Mark: Zillion 4 ever. Zillion, Frank en al mijn zillion vrienden zullen altijd een speciaal plaatsje hebben in mijn gedachten en in mijn hart.
(2017-02-19)

karel: Geweldige site! Tot vrijdag dan maar :)
(2017-02-15)

Car.Ina: ...befaamde telefacts reportage,over de Zundays(die vreemd genoeg nergens te vinden is...)op VHS,maar kunnen niet digitaliseren!!Mario64nl,zou je ons daarmee kunnen helpen aub?Of iemand anders misschien?Hebben zelfs geen videospeler meer.Zillion forever!!
(2017-02-14)

Car.Ina (Carlos&Marina): Proficiat met deze website.Hebben de befaamde Mario64nl
(2017-02-14)

Stef: Zeer leuk initiatief deze site. Zillion is unforgettable.
(2017-02-09)

Alexander Louvet: When I walked in the Zillion on a afternoon 18 years ago I said to Frank .. Hi I'm Alexander - Monotone feat. L.A. Work - I have a song called "Monotone" and I put a PC screen on my head ! Is that ok ? He said Yes !!! and so the song scored 3 times a Nr. 1 Hit in Belgium with 1,6 Million compilation copies sold. Yes thanks also to sooooo many Zillionairs !! My pleasure to see you all back @ the ultra mega Final Zillion Rave !!!
(2017-02-08)

Bart Vackier: Wim, je website hier over Zillion is prachtig. Ik heb je 2 maand geleden leren kennen door onzer bezoekjes aan Zillion, door jou ben ik meer dan 20 keer het gebouw Zillion gaan bezoeken! Het waren prachtige momenten!
(2017-02-08)

IlZzzee: Toffe site! Nog enkele sterke foto's en de site is memorabel!
(2017-02-07)

Domineesje: Die film van dbm graag niet publiceren.. uit respect naar mensen die er niet meer mee willen geassocieerd worden...als mensen hem willen zien, kunnen ze die huren... ????
(2017-02-05)

Wayne V: Mario64nl enige kans dat die online komt ? Mss niet publiek dan wel.
(2017-01-29)

Mario64nl: Wie ik kan helpen met digitaliseren van vhs, graag melden. Uiteraard van Zillion opnamen ;-) Heb zelf ook nog de vhs van Dennis the Black Magic geschoten in de Zillion...
(2017-01-28)

Koen Daelemans: heb zelf nog 3 mixen (eigenlijk 1 grote liveset) uit Zillion. staan trouwens op mijn youtube pagina. https://www.youtube.com/watch?v=zV2EM46sWNU&t=79s https://www.youtube.com/watch?v=4duRCylD75k&t=7s https://www.youtube.com/watch?v=-iS_zv-G4eQ&t=1297s voor de die-hards uiteraard ;-)
(2017-01-17)

Quentin: In mijn archief nog 3 aaneengesloten livesets gevonden voor de liefhebberz...
(2017-01-16)

Frank VERSTRAETEN: memories... ? it was a Flash !
(2017-01-13)

Geert De Plancke: idd goe idee . :-)
(2017-01-05)

Johan Discart: hallo ik was erbij van mee de opening en was direct mega fan en heb since dien alles verzameld van vhs tot flyers als ik kan helpen de vhs-en zijn niet gedigitaliseerd
(2016-12-30)

Gert-Jan: Super idee, hopelijk komen er nog wat meer foto's in de toekomst! Ik heb er helaas zelf geen om op te sturen.
(2016-12-29)