Zillion ZIP

ZIP staat voor "Zillion Important People". Zoals de naam het al aangeeft, was dit een zaal voorbehouden voor de vip's die Zillion bezochten. De zaal, 23 m op 8 m en oorspronkelijk op plan bedoeld als een restaurant voor 80 personen, bevond zich op de 1e verdieping en gaf ook toegang tot het balkon van de main room.

ZIP room tour

De zaal beschikte over een eigen bar en een eigen interieur. Technisch was er hier weinig te beleven, het waren vooral de decoratie-stukken die het tot een leuke zaal maakten. Denk maar aan de tandartsstoel, de prenten van Houdini, het Zillion-salontafeltje, ... Leuke anekdote: de dj booth bevond zich op een meter hoogte waarbij de dj op een verticale ijzeren kruipladder met zijn vinyl flightcases moest kruipen.

De muziek die hier gespeeld werd, was geen trance zoals in de main room, maar vooral soul, funk, R&B en disco. Een van de bekende dj's die er draaide was Monday Midnite.

 

 

Via de ZIP-zaal kon je ook een kleinere ZIP-zaal bereiken. Officieel was deze ruimte een privéruimte die werd gebruikt als EHBO-ruimte en als oefenruimte voor de dansers. De bekende "verdoken" zaal met de rode lippen op de muur geschilderd, sprak voor velen tot de verbeelding.

Leuk om te weten is dat de muur(schildering) van deze zaal (die je ziet op de foto) verborgen zit achter het nieuwe gebouw dat er opgetrokken wordt. Op die manier blijft de meest weggestopte ruimte uit Zillion voor eeuwig weggestopt, maar toch voor altijd aanwezig.


Foto: Bart Vackier